al-Shakoor - Den tacksamme




Läs mer om Allahs namn al-Shakir på  engelska här.

OBS! Om du upptäcker fel, ta ditt ansvar och upplys mig!!
Kopplat till lektionen om tacksamhet

Kommentarer

  1. Asalamu aleykum. MashaAllah fin sida du har.
    Jag undrar om du har tips på pyssel man kan göra med barnen när man jobbar med al-shaakor.

    Mvh
    Sara

    SvaraRadera
  2. wa aleikom salaam! BarakaAllahofik!

    Det beror på vilken ålder du vänder dig till samt vad du har för material att tillgå..men allt som kan kopplas till goda gärningar fungerar. Utgå från vad din grupp behöver påminnas om och ger mig lite mer detaljer så kan jag hjälpa dig lättare inshaAllah.

    Må Allah

    SvaraRadera
    Svar
    1. Asalamu aleykum. Ålder gruppen är 4-5. Absolut allt kan tillgå. Eftersom gruppen är 4-5åring så behöver dem påminnas om att vi visa tacksamhet för allt som Allah har gett oss. Så som mat, kläder,föräldrar osv. Vi har jobbat med Al-khaliq och Al-wadood och detta va ganska lätt och hitta pyssel. Till al-shakoor hade jag tänkt att kanske bygga ett hus av kartonger förvisa tacksamhet att vi har tak över huvudet men jag kommer inte på något mer tyvvärr.

      Mvh
      Sara

      Radera
  3. Wa aleikom salaam...
    Alltid kul att bolla idéer med andra några ideér jag har...

    Med tanke på att Allah belönar oss för våra goda gärningar -
    - Gör fruktsallad (barn älskar att skära och alla har något att göra samtidigt). Min dotter brukar använda kakformar att trycka ut former i frukten med som dekor. Alhamdolillah för mat!
    -baka något tillsammans och ge bort en del till andra (vi gjorde sadaqa tallrik). Alhamdolillah för mat och när vi delar med oss får vi extra belöning.
    - Kartonghus kan vara svårt för mindre barn då är det lättare att såga ut trähus från en planka och måla och dekorera. Det är kul och uppskattat. Jag har lite bilder här om du söker på hus.
    - "Den som inte tackar folket har inte tackat Allah." Det är ett koncept som är enkelt att lära små barn. Som pyssel kan man göra tackkort. Finns fina skumbokstäver barnen kan klistra fast och samtidigt lära sig formen på bokstäverna TACK! Kortet ger de bort till valfri person. När barnen får tänka efter själva får de reflekterar lite extra...
    - Dekorera en sadaqah burk...
    Ett bra tips är att söka på pinterest.com för idéer oom du söker på engelska får du upp massor inshAllah.
    Må Allah belöna dig för din strävan att lära nästa generation muslimer!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg