Surah al-Kafiroon


En otroligt viktig surah-speciellt för oss som lever här. Om barnen förstår den här surahn och historien bakom vet de att man aldrig får förhandla vad gäller islam.

Som pyssel tränade vi tygtryck och tjejerna var så duktiga och kreativa mashAllah! Muslim trycket gör du lättast genom att designa "muslim/muslima" på datorn skriv sedan ut på dekorpapper (dvs. klisterark som du klipper till A4) Tänk på att ställa in spegelvänd text. Skär ut texten med tapetkniv. Klistra fast på tröjan och dutta på med textilfärg. Panduro har rea på en del textilfärger samt tuber med glittertextilfärg på tub..

Nu undrar vi, vilken är er favorit???


Lite från texten;

En dag när Profeten Muhammad gick runt Kabah kom några män från Quraish för att erbjuda honom en byteshandel.
”Vi ska ge dig så mycket pengar att du blir den rikaste mannen i Mecka. Vi ska ge dig vilken kvinna du vill så att du kan gifta dig. Du får bli vår ledare och vi ska följa och lyda dig bara du inte pratar illa om våra gudar. Om du inte går med på det här så har vi ett annat förslag”, sa ledare som förde talan.
Profeten Muhammad undrade vad de hade att erbjuda mer än så.
”Jo, om du dyrkar våra gudar, Lat och Uzza, ett år så ska vi dyrka din gud i ett år. Om din gud är bättre än våra gudar så blir det bättre för oss och om våra gudar är bättre än din gud så blir det bättre för dig”, fortsatte mannen.

Allah uppenbarade då Surah Kafiroon. Det här var en byteshandel som Profeten Muhammad inte kunde gå med på. Aldrig kunde han sluta dyrka Allah, om så bara för en liten stund. Aldrig kunde han be till någon annat än Allah. 

Hela texten finns i länken nedan.

Stenciler:

Tafsir surah al-Kafiroon
Surah al-Kafiroon på svenska, arabiska och transkriberat

Kommentarer

Populära inlägg