Surah Zulzilah


Det här är en surah med ett ämne som fascinerat barnen länge och nu fick vi tillfälle att prata mer om hur Domedagen börjar och vad som sker..

Lite från texten;  

Just nu står ängeln Israfel med ögonen fästa vid Allah, redo att blåsa i hornet som får Domedagen att börja.  Han har stått så sedan den dag han skapades. Så en fredag, någon gång i framtiden, blåser han i hornet och allt på jorden och i himlen förlamas av skräck. Mamman som tänkte amma sitt barn kan inte ta upp det då hon är stel av fasa.  Människor raglar omkring på gatorna som om de var fulla men det är inte alkohol som får dem att vingla utan fruktan, fruktan för Allahs hårda straff som skrämmer dem. Tillslut faller alla livlösa till marken.
När ängeln Israfel blåser i hornet igen vaknar allt som varit dött till liv. Med ett regn från skyn får till och med de förruttnade kropparna i graven liv igen.
     Var ni än befinner er ska Allah samla er [på Domens dag]; Allah har allt i Sin makt.                                                                        2:148 
 Jag berättade om liknelsen som Allah ofta ger i Koranen med den döda marken och hur människan ska återuppstå igen. Gå gärna igenom emans pelare igen med barnen då tron på Domedagen tillhör dem.

Som pyssel gjorde vi blommor av nylonstrumpbyxor. Det finns massor av instruktioner för dessa på nätet. Vi använde blad från gamla ljusmanchetter undertill så såg det lite extra fint ut och självklart glitter!

Kommentarer

Populära inlägg